Smuti dijeta – šta je smuti dijeta i kako funkcioniše

Smuti dijeta – šta je smuti dijeta i kako funkcioniše

Smuti dijetu od dva dana, osmislio je Drev Sgoutas. Ova dijeta ima više varijacija ali sve obećavaju da će zamena nekih od vaših obroka sokovima dovesti do brzog i lakog gubitka težine. Kao i kod mnogih planova za gubitak težine, detalji su važni. Kao deo uravnotežene ishrane, smutiji vam mogu pomoći da izgubite težinu. Međutim, ono što je presudno su: sastojci, veličina porcija i vaš plan ishrane.

Sgoutas je zdravstveni trener (nije registrovani dijetetičar) koji je kreirao “21-dnevnu Smoothie dijetu” kako bi pomogao klijentima da izgube težinu. Njegova e-knjiga, “The Smoothie Diet”, sadrži 36 recepta za poslastice, liste za kupovinu i tronedeljni raspored u kojem se objašnjava koji će se sokovi pripremati svaki dan. On takođe nudi detoks plan sa receptima i uputstvima za zamenu tri obroka dnevno sa smutijim za tri dana.

Kako smuti dijeta radi

Na ovom planu pripremite se da će dva smutija dnevno biti vaša zamenu za obrok. Treći obrok zavisi od vas ali za najbolje rezultate trebalo bi da i taj obrok ima manje kalorija. Sgoutas takođe predlaže jedan “dan varanja” nedeljno ali ipak uključuje preporučenu listu hrane za ovaj dan. Takođe kaže da je u redu ponoviti 21-dnevni ciklus kad god želite da izgubite težinu.

Šta možete da jedete

Fokus se stavlja na voće i povrće, sa nekim proteinima i zdravim mastima. Postoje smernice u e-knjizi za jedan obrok sa čvrstom hranom koji ćete pojesti svaki dan. Sgoutas ističe da ako je ovaj obrok prevelik u kalorijama, dijeta neće raditi za gubitak težine.

Na detoks planu, sva tri dnevna obroka se zamenjuju sokovima. U 21-dnevnom planu, konzumira se dva smutija za zamenu obroka (doručak i ručak) i jedan obrok sa čvrstom hranom i nekoliko grickalica.

smoothie dijeta

Napomena

Ovakva vrsta dijete nije za ljude koji imaju neku vrstu alergije na hranu. Obavezno je konsultovati se sa lekarom pre smuti djete ukoliko postoji sumnja na postojanje bilo koje vrste alergije!

Za:

Akcenat se stavlja na zdravu hranu kao što su voće i povrće.

Manje brojanja kalorija i praćenja tablica hrane.

Protiv:

Vrlo je restriktivna.

Visoka u šećeru (fruktozi).

Priprema može biti dugotrajna.

Nije održivo na duge staze.

Za razliku od mnogih drugih planova za ishranu, smuti dijeta ne zahteva brojanje ugljenih hidrata, dnevnik ishrane ili prebrojavanje kalorija. Preporučuje se da budete svesni broja kalorija u svakodnevnom obroku sa čvrstom hranom jer ćete samo tako imati koristi u gubitku kilograma.

Naravno, uvek imajte na umu da niskokalorične dijete nisu poželjne da se prate duži vremeski period, pa tako ni smuti dijeta. Ona se svakako ne preporučuje trudnicama, doiljama, maloj deci, hroničnim bolesnicima i osobama koje imaju problem sa bulimijom i anoreksijom.


 

PREPORUČUJEMO: Dijeta sa kokicama

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI