Sladoled dijeta – zvuči neverovatno ali radi

Sladoled dijeta – zvuči neverovatno ali radi

Gubitak težine nije lak, pogotovo ako ne možete da odbacite žudnju za sladoledom. Sladoled dijeta koju je kreirala Holli McCord, pomaže da smršate dok još uvek jedete sladoled svaki dan.

Sladoled dijeta zasnovana je na knjizi istog imena, koju je 2002. godine napisala Holli McCord, M.A., R.D., urednik ishrane za magazin “Prevencija”. U knjizi, McCord primećuje da osobe koje žele smršati mogu jesti umerene količine sladoleda svaki dan, sve dok se drže zdravih, niskokaloričnih obroka za doručak, ručak i večeru. Prema McCord-u, sladoled je bogat u kalcijumu i može pomoći da se smanji osećaj uskraćenosti dok ste na niskokaloričnoj dijeti.

Uputstva

Sladoled dijeta preporučuje da pratiocima da pojedu ukupno 1250 kalorija, plus jednu porciju sladoleda dnevno, za ukupno 1500 kalorija dnevno. Uzorak obroka može uključivati pola peciva sa krem sirom i šoljicu voćne salate za doručak, dve kriške pečene govedine sa zelenom salatom i paradajzom i majonezom sa smanjenim sadržajem masti, mleko sa malim sadržajem masti i voće kao užinu i jednu krišku pice sa salatom za večeru.

dijeta sa sladoledom

Napomena

Svaka ishrana koja podrazumeva jedenje iste hrane iznova i iznova smatra se lošom ishranom i ne može da obezbedi zdrav ili održiv gubitak težine. Konsultujte svog lekara pre nego što napravite bilo kakve promene u trenutnom planu ishrane, pogotovo ako imate zdravstvene probleme ili alergije.

Rizici i nedostaci

Kada sagorite više kalorija nego što konzumirate, stvarate kalorijski deficit, uzrokujući gubitak težine. Bilo da jedete sladoled ili ne, izgubićete težinu ako postignete ovu ravnotežu. Za sladoled dijetu preporučuje se ista ishranu od 1500 kalorija za svakoga, koja možda neće biti zdrava i u vašem slučaju. Vaš lekar može preporučiti drugačiju ishranu na osnovu specifičnih potreba za mršavljenjem.

Zdrave ideje za gubitak težine

Sladoled dijeta je još samo jedna brza, dijeta koja može ostaviti zdravstvene posledice. Umesto da sledite strogi plan ishrane, konzumirajte više svežeg voća i povrća, proteina i celih žitarica u umerenim količinama za svaki obrok.

Kombinujte svoj plan zdrave ishrane sa dnevnim vežbama da biste smršali i održavali težinu, čak i ako jedete povremenu poslasticu kao što je sladoled.


 

PREPORUČUJEMO: Pivo dijeta

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI