Sadam načina da ispunite dan

Sadam načina da ispunite dan

Sa dolaskom zime ide puno hladnih dana zbog kojih jednostavno ne želite da izlazite i jedina želja vam je da ostanete u stanu ili u kući gde vam je toplo. Međutim, svi ti dani provedeni u zatvorenom prostoru obično prati zimska lenjost i tromost. Srećom, postoji mnogo stvari koje možete učiniti da ostanete aktivni zimi, čak i ako je napolju malo hladno.

Znate da bi trebalo da se bavite nekom vrstom vežbanja, znate za sve zdravstvene koristi koje dolaze sa aktivnijim načinom života. Iskušenje da samo sednete ispred televizora, utopite se sa dobrom knjigom ili provedete malo više vremena ispred kompjutera je previše veliko. Zato morate pronaći nešto u čemu uživate, pa je onda lako toga se i pridržavati se. Evo nekih predloga, koji vam mogu pomoći da lakše pregurate zimu i da se pritom osećate ispunjeno i zadovoljno.

Joga ili pilates

Pohađanje časa joge ili pilatesa u vašoj teretani pomoći će vam da izađete i upoznate se sa novim ljudima a pritom ćete i aktivirati svoje mišiće. Ovo je odličan način da ostanete aktivni i u formi tokom zime, tako da kada dođe letnja sezona i sezona kupaćeg kostima vaše telo biće spremno, zategnuto i bićete maksimalno zadovoljni.

Vožnja biciklom

Vožnja biciklom je zabavna u bilo koje doba godine i može biti posebno prijatna tokom zime, jer je hladan vazduh osvežavajući. Obavezno se adekvatno obucite pre nego što krenete u zimsku vožnju  kako ne biste bili previše izloženi hladnoći. Možete povesti celu porodicu na vožnju biciklom, što će biti posebno zanimljivo.

Idite u šetnju

Odlazak u šetnju uvek je odličan način da se pokrenete. Nije važno da li je to lagana šetnja ili brza šetnja. U svakom slučaju šetnja će vam doneti korist, ojačati imunitet i povećati kondiciju. Takođe, šetnja tokom zime pomoći će vam da sagorite višak kalorija koje koje ste uneli tokom dana. Jedna od dobrih stvari je ta da bi mogli pozvati nekog vašeg prijatelja da vam pravi društvo. Tokom tih šetnji obično se dese najbolji razgovori, vreme brzo prođe, i dok ste trepnuli šetnja od 45 minuta je proletela.

Nedeljni sastanak sa prijateljima

Zakazivanje sedmičnog sastanka sa prijateljima u kafiću zaista je odličan način da ostanete aktivni zimi i da se takođe dobro zabavite. Čaj ili kafica posebno će vam prijati jer je pijete sa svojim prijateljima i pritom delite svoje dragocene trenutke sa njima. Svaki susret sa njima razveseliće vas i popraviti raspoloženje jer šta je lepše nego provesti vreme sa nekim koga zaista cenite i volite. Baš zbog toga  svaki ugovoreni sastanak učiniće vas srećnijim i spremnim za sledeće viđenje.

sedam načina da ispunite dan

Krenite na ples

Ples je idealan način da uživate u vašoj omiljenoj muzici, oslobodite se stresa i napetosti. Ples pozitivno utiče na kondiciju i zdravlje plesača. Jedan sat plesa razmrdaće celo vaše telo i ojačati sve grupe mišića. Zato ako volite muziku, druženje i igru, obavezno upišite kurs plesa. Da li ima šanse da ubedite svog partnera da krene sa vama? Ples sa partnerom može da bude vrlo romantičan, može da budi nove emocije ili da vas jednostavno podseti na bliskost koji imate sa vašim partnerom. Vaše telo i vaša duša biće ispunjena i zima će proći brže, i dok ste se okrenuli , stiglo je proleće.

Plivanje, odličan izbor

Plivanje je odličan izbor, ukoliko u blizini imate bazen za rekreaciju. Ako se odlučite za plivanje u hladnim zimskim danama, bravo za vas. Iako je hladno napolju, unutar bazena je prijatno toplo. Započnite preplivavanjem bazena i vrlo brzo ćete moći napraviti i nekoliko krugova. Dovoljno je da plivate pola sata dnevno, ali ako ste u boljoj fizičkoj kondiciji, možete duže i češće.

Pojačajte muziku i igrajte u dnevnoj sobi

Zima je duga i sasvim je u redu da ponekad nemate ni malo volje da izađete napolje. Iako vam se čini da ne možete ništa da uradite za sebe, varate se. Pustite svoju omiljenu muziku i pojačajte je. Igrajte po kući, i ne samo da ćete ubrzati rad srca, već ćete se i zabaviti. Muzika je zaista magična. Poboljšava raspoloženje, stvara lepe emocije i tera vas da plešete. Ako slušate brzu muziku dok čistite u dosadnim zimskim danima, videćete da u jednom trenutku i vi igrate, i može se desiti da se i zabavite radeći neke od tih poslova.


 

PREPORUČUJEMO: Kako da udvostručite svoju energiju

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI