Pivo dijeta – Da li ste čuli za pivo dijetu?

Pivo dijeta – Da li ste čuli za pivo dijetu?

Da li je ovo samo jedna senzacija sa interneta ili ovde ima nešto više? 

Hall, direktor prodaje u Fifti Vest Brevingu, naveo je da se borio sa svojim prehrambenim navikama većinu svog života. Pokušao je keto, povremeno post i slične dijete ali na kraju je krenuo na četrdesetodnevno putovanje, prateći korake mudrih monaha iz 17. veka.

Hall je obećao da će 40 dana odustati od svih čvrstih namirnica i da će mu jedina hrana biti najbolji prijatelj (izvinjavam se, ljubitelji pasa) – pivo. “Baš kao što su monasi to radili još u 17. veku, uradiću isto”, rekao je on novinama. “Nije nužno da se radi o gubitku težine jer je izazov ponoviti ono što su monasi učinili“.

Do sada, prema njegovoj ličnoj Facebook stranici, stanovnik Pleasant Ridgea zadržao je svoju pijanku na dvadeset prvom danu. Dakle, pio je samo hladno pivo i vodu tokom tronedeljnog perioda. Hall je uspeo da izgubi 25 kilograma, što je impresivan rezultat i za ljubitelje piva i za one na sličnim putovanjima.

Tokom dana Hall pije četiri domaća, crna, nerafinisana piva i vodu, što ovu dijetu svrstava u ekstremno niskokalorične dijete. Bilo koju namirnicu da uzmete umesto piva i koristite je tako da unesete manje od 1200 kalorija na dan – mršavićete brzo, tu nema pogovora.

Zato se sve brze dijete pa i ova nazivaju hir dijete sa izraženim jo-jo efektom jer čim počnete da jedete normalno izgubljeni kilogrami se brzo vraćaju sa možda još kojim kilogramom preko.

pivo dijeta

Dakle, da li je pivo dijeta mudra ideja?

Kako se ispostavilo, Hall je primio potvrdu od svog doktora kako bi nastavio sa svojim planom uz preporuku da uzima dnevni multivitamin za malo ravnoteže.

Kao i kod svih dijeta, varanje je više puta prošlo kroz njegov um.

“Drugi i treći dan su bili prilično grubi”, rekao je on novinama. “Hteo sam da pojedem neki Taco Bell nakon nekoliko piva jer je to ono što radimo.” Hall je nekako uspeo da odoli iskušenju. Međutim, on sebi dozvoljava da se odmori od svoje pivske ishrane, pa pored toga pije gaziranu vodu, crnu kafu i druge niskokalorične tečnosti.

Hall i njegovo putovanje privukli su malu grupu navijača na društvenim mrežama od kojih svakodnevno dobija podršku i reči hvale.

Sveukupna ideja može izgledati bizarna u modernom kontekstu ali… Prema Katoličkoj novinskoj agenciji, monasi iz Paulinera u 17. veku, koji su morali da se uzdržavaju od čvrste hrane 40 dana, pripremili su “neobično jak” napitak pre korizme. Katolički monasi stvorili su vrstu piva, nešto poput doppleboka, pod nazivom “Salvator”, što se prevodi kao “pivo Svetog oca”.


 

PREPORUČUJEMO: Horoskop dijeta

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI