Paradajz dijeta – saveti i ideje za brzo mršavljenje

Paradajz dijeta – saveti i ideje za brzo mršavljenje

Ključno pravilo u ovoj dijeti je da jedete paradajz sa većinom vaših obroka, a takođe i da jedete neke grickalice od paradajza.

Bilo da je kuvan ili sirov, paradajz je neverovatno zdrav i jedenje više paradajza je veoma dobro za zdravlje i za muškarce i za žene. Paradajz je dugo bio važan element u zdravoj ishrani.

Međutim, nova istraživanja pokazuju da imaju još jednu nepoznatu korist.

Paradajz smanjuje glad kod žena.

Naučnici sa Univerziteta Reading u Engleskoj otkrili su da skromni paradajz ima malu tajnu. Istraživači u ovom trenutku nisu sigurni koje osobine u paradajzu pomažu u suzbijanju apetita ali studije su zaključile da se žene koje jedu više paradajza osećaju sitije nakon obroka i stoga je manje verovatno da će jesti između obroka.

Saveti i ideje za paradajz dijetu

Doručak

Paradajz na žaru sa kajganom na prepečenom tostu.

Paradajz sa ribom.

Ručak i večera

Paradajz čorba – najjednostavniji način da se podigne dnevni unos paradajza i smanjite glad.

Pripremite sos od paradajza sa salsa stilom (seckani paradajz, zelena paprika, luk i začinsko bilje, so i biber po ukusu).

Pripremite jela od paste i dodajte umake od paradajza.

Domaća pita sa ekstra paradajzom.

Punjeni paradajz sa integralnim pirinčem.

Sendvič sa šunkom i ekstra paradajzom.

Salate od paradajza / grčke salate.

Grickalice.

Sok od paradajza.

Sir i paradajz na tostu.

Skuša u sosu od paradajza.

Sušeni paradajz sa maslinama.

dijeta sa paradajzom

Naučnici Univerziteta Reading smatraju da bi hemijski likopen mogao biti čarobni sastojak. Likopen je pigment koji paradajz čini crvenim, a takođe ima druge zdravstvene prednosti, uključujući osobine koje mogu pomoći u sprečavanju raka. Paradajz je takođe odličan u smanjenju nivoa holesterola i pomaže da se poveća muška plodnost.

“Uočeno je da je hleb obogaćen paradajzom značajno smanjio osećaj gladi tokom 4 časa postprandijalnog perioda (nakon jela) u poređenju sa kontrolom i hlebom obogaćenim šargarepom. Hleb obogaćen paradajzom takođe je značajno smanjio želju za hranom kod subjekata u poređenju sa kontrolnim hlebom.” T. V. George et al, 1999.

Kakav god da je tajni sastojak paradajza, sigurno je da se on može dodati na listu namirnica koje mogu pomoći ljudima da izgube težinu. Dakle, da biste počeli sa paradajz dijetom, sve što treba da uradite je da pojedete više paradajza!

Zaista, paradajz se može dodati bilo kom obroku, bilo da je reč o sirovom paradajzu, kuvanom ili sosu. Na taj način možete odložiti napade gladi i patološki apetit što će na kraju rezultirati i postepenim gubitkom kilograma.


 

PREPORUČUJEMO: Noom dijeta

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI