Organska kozmetika kao pravi izbor za vas

Organska kozmetika kao pravi izbor za vas

Ukoliko vas zanima šta je to organska kozmetika i koje su njene prednosti, prvo bi trebalo da razmotrimo njen razvojni put i zbog čega je ona zapravo toliko tražena i neophodna za nagu tela.

Kozmetika i proizvodi za ličnu negu, oduvek su privlačili veliko interesovanje potrošača. Pojavljuje se sve veća zabrinutost zbog potencijalne štete koje razne hemikalije mogu naneti telu i životnoj sredini. Danas se traže proizvodi koji su napravljeni od prirodnih sastojaka, koji ne iritiraju i ne štete koži. Upravo, zbog takve potražnje koja podrazumeva sigurnu kozmetiku, podstaknuta je proizvodnju organske kozmetike.

Organski proizvodi

Organski način života je obično vezan sa unosom hrane koju unosimo. Sada se ovaj trend proširio i na kozmetiku i proizvode za negu kože. Većina ljudi koja se isključivo hrani organski, odlučuje se za organske tretmane lepote kako bi se uskladili sa načinom života koji su odabrali. 

Moramo priznati da to deluje vrlo logično, jer ako ulažemo napor da korigujemo šta jedemo, logično je da posvetimo veliku pažnju šta stavljamo na kožu. Koža je najveći ljudski organ, koja se neprestano obnavlja i eliminiše toksine. I baš zbog toga, važan je izbor kozmetike. Ali ne samo oni, već mnogi potrošači danas žele da koriste organsku kozmetiku.

Uticaj organske kozmetike na zdravlje

Bilo je mnogo izveštaja o konvencionalnim kozmetičkim proizvodima koji sadrže kancerogene sastojke. Pošto je koža prirodno propusna, ove komponente mogu lako ući u krvotok i uzrokovati potencijalno oštećenje organizma. Vaša zdravstvena svest ne treba da bude samo ograničena na unos hrane, već je treba proširiti i na druga područja vašeg životnog stila. 

Odlučiti se za proizvode napravljene od prirodnih sastojaka je najbolji način da poboljšate zdravlje svog tela i smanjite rizik od alergena i raznih zdravstvenih problema. Čak i ako ova klasična kozmetika sadrži samo malu količinu nekih hemikalija, ona i dalje može da nanese štete vašem organizmu.

Da li je organska kozmetika zaista onakva kakva se predstavlja?

Odgovor na to zaista zavisi od vašeg izbora šminke i kozmetičkih proizvoda. Postoje određeni proizvodi koji su napravljeni od prirodnih sastojaka, ali to ne znači da su organski. S druge strane, zaista postoje kozmetički brendovi koji nude organske kozmetičke proizvode. Znači treba saznati kako razlikovati jedan od drugog, odnosno prirodno od organskog.

organska kozmetika za lice

Napomena

Važno za napomenuti jeste da organska kozmetika ima prirodne sastojke svih svojih glavnih sastojaka i da samo kao takva može da se tretira kao organska.

Sastav organskih kozmetičkih proizvoda

Organski kozmetički proizvodi su proizvodi koji su gajeni bez pesticida i veštačkih đubriva na zemlji koja nekoliko godina nije tretirana nikakvim hemijskim preparatima. Oni su napravljeni od esencijalnih ulja i biljaka koja se nalaze u prirodi i koja su gajena u kontrolisanim uslovima. Organska kozmetika označava proizvode u čiji sastav ulaze sastojci koji su proizvedeni po strogim procedurama po svim pitanjima.

Organska kozmetika je veoma popularna, jer nudi mnogo prednosti koje konvencionalna kozmetika nema. U konvencionalnoj kozmetici uglavnom se koriste sastojci kao što su paraben, emulgator, silicon, formaldehid. Kontinuirana upotreba sintetičkih hemikalija kroz takvu kozmetiku može povećati rizik od niza zdravstvenih problema, nagomilavanje toksičnih supstanci u vašem telu, hormonskih poremaćaja, alergija. Organska kozmetika sprečava da se to dogodi, jer ona ne sadrže toksične hemikalije kakve se obično nalaze u konvencionalnim kremama i svim proizvodima, poput šampona, balzama, mleka za telo i drugih proizvoda.

Budite oprezni

Na našem tržištu ima dosta ponuda organskih preparata. U svakom slušaju morate proveriti da li proizvod ima sertifikat za ono što se deklariše. Možda treba prvo probati organske proizvode sa našeg područja, jer se tu koriste biljke koje rastu kod nas, i tu postoji neki sklad prirode i nas samih. Reklama naših malih proizvođača nije velika kao u slučaju poznatih kompanija, ali postoje, odlični su i potražite ih.


 

PREPORUČUJEMO: Hrana za zdravu kožu

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI