Mesečeva dijeta  – 3 kilograma manje za 24 časa!

Mesečeva dijeta – 3 kilograma manje za 24 časa!

Budimo iskreni, kada je u pitanju gubitak težine, nema mnogo nas koji nisu tražili brzo mršavljenje. To su tipični trenuci kada poput onih kada imate važno slavlje sledeće nedelje i hoćete da izgledate lepo u svojoj omiljenoj haljini… Dakle, kada je vreme da odaberete brzi plan, ima puno toga za razmatranje. Ali kada je reč o mesečeva dijeta morate da uzmete samo jednu stvar u obzir: mesečeve faze!

Mesečeva dijeta prema poklonicima, može vam pomoći da izgubite do 3 kilograma u samo jednom danu. Dakle, ako počnete u petak, bićete spremni da se uvučete u tu haljinu već sledećeg dana.

Kako radi mesečeva dijeta?

Izaberite opciju plana. Osnovna mesečeva dijeta zahteva od vas da se pridržavate plana na punom ili mladom mesecu (2 dana mesečno). Proširena verzija zahteva rad tokom svake glavne faze Meseca (4 dana mesečno).

Kada dođe vreme, pijte samo vodu ili sok dok se ta faza ne završi i to je to.

Zvuči prilično jednostavno, zar ne? Mesečeva dijeta  (takođe prikladno nazvana vukodlak ili lunarna dijeta) deluje jer Mesec ima uticaj na naša tela koji je sličan gravitacijskom privlačenju mora i reka sa Zemlje.

Iako, zvuči jednostavno ne znači da zaista funkcioniše – ili da je to dugoročno rešenje. Davn Jackson Blatner, RD i autor Flekitarian Diet, kaže: “Ovo je u osnovi plan posta i iako bi moglo biti istina da Mesec ima određeni uticaj jer ima veze sa gravitacionom silom, neće ono što radite dva do četiri dana u mesecu dovesti do dugoročnog gubitka težine jer je doslednost ključ uspeha.

Imajte na umu da, iako je moguće izgubiti 3 kilograma na dan, to je sve težina vode. Voda se brzo vrati jer naša tela prirodno imaju protok vode od 2.5 litara u bilo kojem trenutku. Budući da ovaj plan nema ugljene hidrate, Blatner kaže da može povećati verovatnoća protoka vode – što znači da ćete izgubiti veću težinu – zato što naša tela zadržavaju više vode kada jedemo ugljene hidrate.

mesečeva dijeta

Ipak, masu ćete dobiti nazad u roku od 24 do 48 sati od trenutka kada prestanete da postite, kaže Blatner. Što je depresivno i može ozbiljno da utiče na vaše samopouzdanje. “Kada neprekidno pokušavate i ne uspevate na dugoročnom gubitku težine zbog ovih hir dijeta, to uzima danak vašem samopoštovanju”, kaže Blatner.

Umesto toga, pokušajte da primenite više strategija mršavljenja u svoj svakodnevni život – one koje dokazano dugoročno rade  – tako da postanu zdrava navika.

Blatner predlaže ova četiri “pravila ishrane” kad god je cilj gubitak težine ili održavanje težine:

Jedite polako. Pokušajte da stavite istu količinu hrane na manji tanjir ako težite ka vizuelnim znakovima. U svakom slučaju, usporite i zaista žvaćite hranu da biste uživali u različitim ukusima koje doživljavate.

Smanjite ali ostavite svoju omiljenu hranu. Nema potrebe da se osećate zakinuti za bilo šta, to samo izaziva frustraciju i na kraju odustajanje od plana ishrane.

Napomena

Jedite više povrća. Stalno to iznova i iznova ponavljamo iz nekog razloga. Ne samo da su tu super kalorije, već vam pomažu da ostanete zdravi i da se osećate energično tokom dana.

Ubacite obroke u redovan raspored. “Snaga volje je najviša kada imamo ravnomeran protok glukoze u krvi u naš mozak,” što se dešava kada ga redovno hranimo, a ne lišavamo ga osnovnog izvora energije.


 

PREPORUČUJEMO: Krompir dijeta

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI