Kućno lečenje protiv akni

Kućno lečenje protiv akni

Akne su zaista ozbiljna briga većine mladih ljudi. To je sigurno prepreka da u potpunosti uživaju u onome što im život nudi tokom mladalačkih godina.

Akne mogu čak da naruše samopouzdanje, a pogotovo kod mlade populacije. To čak može uticati na nečiji odnos prema svojim voljenima i prema drugim ljudima.

Kućno lečenje akni

Ima nekoliko načina da se izborimo protiv akni. Dobra vest je da ne morate previše ići u potrazi za lekovima. Postoji toliko mnogo kućnih tretmana za akne. A, neke od njih sigurno možete pronaći u vašoj kuhinji ili bašti. Ako ne, najbliža prodavnica zdrave hrane će sigurno imati jedan do dva proizvoda za vas. Trebali biste znati da u svojoj borbi protiv ovog neželjenog poremećaja na koži ne možete izgubiti. Kućni tretmani protiv akni sigurno će imati rezultata.

Postoje mnogi oprobani recepti koje bi se mogli primeniti kod kuće. Sigurno već znamo za pastu za zube. Staviti palo paste na aknu preko noći je samo jedan i zapravo najčešći tretman koji većina ljudi koristi. Takođe možete isprobati razne paste ili maske koje su odlična opcija napravljene od različitih vrsta biljaka. Možete birati između primene rastvora soli i sirćeta, lipe, zrelelog paradajza, listova metvice, limuna, suvih listova bosiljka, soka mente, krastavca, kukuruznog brašna i jajeta, mlevene rotkvice, ovsene kaše, badema u prahu, med, mlevena korica pomoranđe, muškatni oraščić i mleko, kurkuma i semenke mlevenog susama.

Ovakav kućni tretman protiv akni treba primeniti na licu ili drugim pogođenim mestima. Ostavite 15 minuta do sat vremena i operite toplom vodom. Primetićete da vaše lice ima manje ulja, a znoj se postepeno smanjuje, što je dokaz da kućni tretmani za akne deluju na izlečenje vaših akni. Koristite ga dok ne vidite zadovoljavajuće rezultate. Međutim, većina ovih maski se preporučuje na rok od 15 dana, ali, zapravo možete koristiti neke od ovih kućnih tretmana za akne svaki dan da sprečite povratak akni.

S druge strane, mešavina meda i cimeta u prahu kao kućni tretman za akne zahteva da ga zadržite preko noći i operete sledeći dan. Šta više, možete izabrati između lišća jagode ili belog luka kao direktnu primenu na područima zahvaćenim aknama.

bubuljice tretman

Napomena

U borbi protiv akni treba biti uporan i rezultati će stići. Posebno treba napomenuti da proizvodi koji sadrže visok procenat izopril alkohola moraju da se isključe, jer mogu da vam nanesu veliku štetu.

Gotovi proizvodi za akne

Ako mislite da bi bilo bolje odabrati gotove proizvode kao kućne tretmane protiv akni ili jednostavno nemate vremena za pripremu domaćih paste ili maski, možete otići direktno u prodavnice u kojima možete kupiti udgovarajuće proizvode. Losion, gel ili sapun koji sadrži benzoil peroksid jedan je od najčešće korišćenih preparata kao kućni lek protiv akni. Ustvari pomaže da se koža osuši i izgubi sloj mrtve kože. Najbolje je koristiti preparate koji sadrže 2,5-10% procenata benzoil peroksida, jer premala doza neće ni najmanje pomoći a prevelika može da vam iritita kožu.


 

PREPORUČUJEMO: Kako se boriti sa usamljenošću

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI