Krastavac dijeta – tajna brzog mršavljenja

Krastavac dijeta – tajna brzog mršavljenja

Nema puno hrane sa toliko mnogo hranljivih materija, vode, biljnih vlakana, a tako malo kalorija, kao što je to slučaj sa krastavcem. Krastavac je savršena namirnica za svaku niskokaloričnu dijetu.

Iako, mnogi obožavaju da jedu kisele krastavčiće u krastavac dijeti koriste se isključivo zreli i sveži plodovi (koje možete začiniti samo limunovim sokom).

Krastavac dijeta je mono dijeta kao što su i: kupus, grejp, jogurt dijete i slične. Sve ove vrste dijeta tvrde da vam mogu pomoći da izgubite značajnu težinu u kratkom vremenskom periodu, pa i krastavac dijeta nije ništa drugačija.

Šta je krastavac dijeta?

Krastavci prirodno imaju malo kalorija (ceo krastavac ima samo 45 kalorija) pa je idealna za brze, niskokalorične dijete. Definitvno, nećete naći jednu, jedinstvenu krastavac dijetu jer ima mnogo varijacija koje se vrte na internetu ali svima je zajedničko jedno – jede se puno krastavaca.

Koja su pravila dijeta sa krastavcima?

Specifična pravila ishrane sa krastavcima mogu varirati u zavisnosti od izvora na koji se pozivate.

Glavna smernica je da jedete puno krastavaca (kad god ste gladni) uz drugu odobrenu (niskokaloričnu) hranu. Pošto je krastavac tako siromašan kalorijama, kada ga i kombinujete sa ostalim namirnicama velika je šansa da ćete biti u kalorijskom deficitu i da ćete vrlo brzo mršaviti.

Koju hranu možete jesti na dijeti sa krastavcima?

Nepotrebno je reći da možete jesti krastavce. Većina dijeta nema ograničenja u načinu na koji ih jedete i koliko konzumirate, pa pustite mašti na volju. Pravite razne salate, smutije, sveže užine i slično.

Ostale namirnice se obično uključuju su:

Mršavi proteini poput ribe, piletine i jaja.

Grčki jogurt.

Švapski sir.

Maslinovo ulje.

Braon pirinač.

Niskokalorično povrće poput spanaća, celera i paradajza.

krastavac dijeta

Napomena

Krastavac dijeta nije zamišljena da se prati duže od dve nedelje, tako da nije održiva ishrana za dugoročno mršavljenje.

Postoji protokol od 10 do 14 dana, koji uključuje onoliko salata od krastavca koliko želite, zajedno sa:

  • dva kuvana jaja ili 150 grama tunjevine bez ulja ili 150 grama pilećih prsa
  • dva velika kuvana krompira ili tri kriške hleba od celog zrna
  • 500 grama organskog voća

Koju hranu ne možete jesti na dijeti sa krastavcima?

Dijeta zabranjuje većinu prerađene hrane, uključujući čips, peciva i zaslađena pića.

Mogu li smršati na krastavac dijeti?

Da, ali to će najverovatnije biti privremeno. Gubitak kilograma je posledica gubitka glikogena iz mišića i vode. Zagovornici tvrde da možete gubiti čak 1 kilogram na dan. Međutim, prelaskom na uobičajenu ishranu kilogrami se vrlo brzo vraćaju jer nije došlo do gubljenja masnoća.


 

PREPORUČUJEMO: Vegan dijeta

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI