Kembridž dijeta – plan ishrane i svi detalji koje treba da znate

Kembridž dijeta – plan ishrane i svi detalji koje treba da znate

Kembri dijeta propisuje redovnu konzumaciju niskokaloričnih šejkova, supa i snack barova posebno dizajniranih za program mršavljenja. Ova dijeta se pridržava strogih smernica i može dovesti do trenutnog gubitka težine.

Postoji šest varijanti Kembridž dijetalnog plana. Koraci se kreću od koraka 1 ili “Sole Source” (vrlo nisko-kalorijska dijeta u kojoj jedete samo njihovu paletu proizvoda) do koraka 6 ili “Održavanja” (gde jedete zdravu ishranu, mestimično sa zamenama za hranu kada je to potrebno). Kembridž dijeta se ne sme pratiti olako jer postoje savetnici koji će pratiti vaš napredak, počevši sa kojim varijacijama početi, do toga da će neki koraci zahtevati pisanu saglasnost vašeg lekara.

Kako radi Kembridž dijeta?

Kembridž dijeta deluje tako što prisiljava vaše telo da uđe u stanje “ketoze”. Ovo se dešava kada telo ne prima sve kalorije koje su mu potrebne (iz ugljenjih hidrata) da bi pravilno funkcionisalo i zato je primorano da se okrene masnim skladištima kako bi nastavio sa radom.

Koje su prednosti Kembridž dijete?

Mnogi ljudi smatraju da je gubitak težine trenutan i prilično dramatičan.

Ako se pridržavate pravila, gotovo sigurno ćete biti vitki do kraja plana.

Za razliku od nekih drugih niskokaloričnih dijetnih planova, zamena obroka je nutritivno-uravnotežena, tako da možete biti sigurni da dobijate sve vitamine i minerale koji su vam potrebni.

Koji su nedostaci Kembridž dijete?

Neki medicinski stručnjaci smatraju da nije zdravo poslati vaše telo u stanje ketoze. Rezultati mogu dovesti do toga da telo ne samo sagoreva masnoću, već i mišićnu masu.

Navedeni sporedni efekti ishrane su loš dah, stanjivanje kose, mučnina, vrtoglavica i dijareja.

Planovi obroka mogu biti skupi, pa morate biti spremni da platite za ovaj metod kratkotrajnog gubitka težine.

Da li Kembridž dijeta radi?

To je odgovor koji smo najviše tražili. Vredno je zapamtiti da je ovo jedan plan ishrane koji se ne može lako reprodukovati kod kuće. Ako se odlučite, važno je da sve uradite po knjizi uz stručni nadzor i nutricionistički uravnotežene proizvode posebno dizajnirane za program.

cambridge dijeta jelovnik

Postoji šest koraka Kembridž dijete

Korak 1

Jedite 3 do 4 proizvoda od Kembridž dijetetskih obroka svaki dan (trošite 415-554 komada, u trajanju od jedne nedelje minimum / 12 nedelja maksimalno).

Opcija: Jedite 3 Kembridž dijetalnih obroka i 200 mililitara obranog mleka svaki dan (konzumirajući 615 kal dnevno, u trajanju od 1 nedelje minimum / 12 nedelja maksimalno).

Korak 2

Jedite 2 Kembridž dijetna obroka, plus hranu bogatu proteinima, obrano mleko i malo povrća (konzumiranje 810 kalorija dnevno, u trajanju od 1 nedelje).

Korak 3

Jedite 2 Kembridž dijetna obroka plus obrano mleko, za doručak i ručak – salate, a za večeru (konzumiranje 1000 kalorija za 2 nedelje).

Korak 4

Jedite 2 Kembridž dijetna obroka plus obrano mleko, doručak, ručak i večera (nastavite 2 nedelje).

Korak 5

Jedite 1 Kembridž dijetni obrok, plus obrano mleko, doručak, ručak, večera i užina (nastavite 2 nedelje).

Održavanje

Jedite zdravu ishranu plus vaš izbor “Cambridge Diet” proizvoda (nastavite neograničeno).


 

PREPORUČUJEMO: Dijeta sa jajima

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI