Istine i pravi načini nege kože protiv starenja

Istine i pravi načini nege kože protiv starenja

Niko ne želi da vidi odraz starenja u ogledalu, i zato smo stalno u potrazi za istinom i načinom nege kože protiv starenja.Svakim danom našeg života postajemo stariji, i ne poričemo činjenicu da će naša koža pružiti najneugodnije dokaze da zaista starimo.

Svima će se jednog lepog dana desiti, da kada ustanete i vidite se u ogledalu, shvatićete da ste ostarili. Starenje je prirodan proces, i svako od nas to mora proći.

Kada je osoba mlađa, koža je meka i elastična. Međutim, sa godinama, gubi malo svoje elastičnosti. Koža postaje tanja i nema više sposobnost da se podmlađuje. To se događa, jer se kolagen proizvodi sve manje, i na taj način se stvaraju bore, posebno oko očiju, usta ili na mestima gde je koža tanja. Ostali znakovi starenja kože su pojava tamnih fleka, zbog nagle suvoće kože i gubitka sadržaja ulja u koži na licu. Suvoća je posledica gašenja lojnih žljezda koje prestaju da proizvode ulje.

Proces starenja se ne može zaustaviti, ali se može puno učiniti u borbi protiv nje. Ako želimo da izgledamo mlađe u svojim starijim godinama, treba na vreme učiniti neke stvari koje se tiču nege kože protiv starenja.

Za zdravlje naše kože odgovorni su mnogi faktori. Neke ne možemo da kontrolišemo, a druge možemo i trebamo. Znamo da nasleđe i okruženje mogu raditi protiv nas. Sigurno nećemo napustiti grad u kojem živimo samo da bi očistili kožu. Ako nam je problem u genetici, ni tu ne možemo učiniti mnogo. To ne znači da nema rešenja za negu protiv starenja kože, postoji mnogo dobrih i efikasnih načina. U ovom članku predstavićemo vam par rešenja, kako biste svoju kožu doveli na potpuno novi nivo.

Voda

Voda je vaš najbolji lek protiv starenja. Svakodnevno morate piti 6 do 8 časa vode. Vaše telo sadrži 75% vode, a koža je vlažan i elastičan organ koji mora prirodno da bude iznutra hidratizovan. Žeđ vaše kože za ovom unutrašnom hidratacijom, ne može se zadovoljiti upotrebom krema ili losiona koje utrljavate u kožu sa spoljne strane.

Morate da imate na umu, da bez unosa dovoljne količine vode, nećete postići sve koristi i benefite koje nude kreme i drugi proizvodi protiv starenja kože.

Ishrana

Vaša ishrana mora da se bazira na malo masti koje sadrže složene ugljene hidrate. Unosite oko 30 do 35 procenata dnevnih kalorija iz masti, a oko 20 procenata ove količine nezasićenih masti, 15 precenata od proteina, a preostale kalorije iz ugljenih hidrata, sa naglaskom na složenim ugljenim hidratima, kao što su ovsene kaše, hleb od celog zrna pšenice i pirinča.

Redovno vežbanje

Redovno vežbanje je obaveza za svakoga ko je posvećen usporavanju procesa starenja. Mora se izgraditi izdržljivost i snaga za vežbanje. Mnoga istraživanja su pokazala da se sa vežbanjem dobija borba za dobijanje izdržljivosti, snage mišića, ravnoteže i gustine kostiju koja se povećava sa godinama. Preporučuje se da se radi jedan set od 8 do 15 ponavljanja, koristeći 8 do 10 vežbi, dva do tri puta nedeljno, za dobijanje snage.

nega koze protiv starenja

Unos antioksidanata

Maksimalno povećajte unos antioksidanata. Slobodni radikali doprinose nastanku bolesti povezanih sa starenjem, a antioksidanti neutrališu slobodne radikale. Svako treba da uzima kombinaciju antioksidanata kroz ishranu i suplementaciju.

Jedite povrće tamne boje kao što su paradajz, šargarepa, tikvice i spanać za karotenoide i plavo-ljubičaste bobice za flavonoide. Pošto hrana sadrži mnogo klasa antioksidanata koji deluju sinergistički, oni su superiorni izvor antioksidanata.

Ali zato što ne jedemo uvek onako kako bi trebalo, stručnjaci zagovaraju dnevni unos suplemenata i antioksidanata, uključujući 200-250 mg vitamina C, 100-400 IU vitamina E, i mešoviti dodatak karotenoida od 6-10 mg.

Organske i prirodne kreme

Mnoge kreme protiv starenja, čak i one najskuplje, imaju bazu mineralnog ulja i prepune su veštačkih konzervansa i boje. Pogledajte samo etikete. Da biste ih pročitali potrebna vam je lupa. Zato isključivo koristite organske i prirodne kreme u vašoj nezi kože protiv starenja.

Kremu nanesite nežno na vašu kožu, zatim izmasirajte deo pod kremom, pružajući sebi zadovoljstvo i podstičući cirkulaciju. Ako to činite nežno i sa osećajem, doživećete čarobnu vezu između tela, uma, srca i duše. Znači, kada radimo na tome da budemo mlađe i lepše učinimo to sa ljubavlju, jer je to masaža protiv starenja, i u tim trenutcima ne treba da se ponašamo kao da peremo podove.

Maslinovo ulje i aloe vera

Kada vam je koža suva, koristite sapun od maslinovog ulja, a zatim nanesite po celom telu maslinovo ulje.

Aloe vera je zaista moćna, ispunjena je vlagom, proteinima, vitaminima i mineralima, a to su sve hranljivi sastojci protiv starenja kože. Ona vašoj koži daje duboku i temeljnu hidrataciju. Mnogi kozmetički proizvodi sadrže aloe veru, jer se znaju njene blagodeti.

Možete pokušati i sami da gajite aloe veru, jer nije teška za održavanje. To je lepa biljka i kada poraste, jednostavno odsečete deo lista iz kojeg će iscuriti svež gel. Dobijeni gel utrljajte u svoju kožu i videćete posle izvesnog vremena da je to najbolji proizvod protiv starenja, koji ste ikada koristili.

Mogu li kreme protiv bora sprečiti nastanak bora?

Mala bora na mladom licu stvara strah od starenja. Kako godine prolaze, dobijamo bore. Bore su prilično česte tokom procesa starenja. One se ne mogu kontrolisati, ali se svakako mogu sprečiti. Kreme protiv bora u velikoj meri mogu pomoći u sprečavanju nastanka bora.

Takođe, kreme protiv bora pružaju hidratantni osećaj vašoj koži zbog čega vaše lice postaje meko i sjajno. Međutim, glavni nedostatak ovih krema je da daju rezultate samo dok ih nanosite. Onog trenutka kada prestanete sa primenom kreme protiv bora, pojavljuju se bore.

Koristite hidratantne proizvode koji zaustavljaju sušenje kože, i one kreme koje imaju formulu za pospešivanje proizvodnje kolagena sa godinama. Preuzmite sve prevremene korake u mladosti i starost vam se možda neće pokazati na licu.

Uz malo nege i pažnje, i živeći srećan život, možete imati odličnu kožu čak i u svojim zlatnim godinama. Neki imaju sreću i imaju prirodnu otpornost na starenje. Oni koji to nisu, zavise od pravilnih tretmana za negu kože kako bi njihova koža bila blistava i mlada.


 

PREPORUČUJEMO: Da li post utiče na vaš imuni sistem

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI