Čokoladna dijeta – uživajte u čokoladi tokom celog dana i mršavite

Čokoladna dijeta – uživajte u čokoladi tokom celog dana i mršavite

Čokoladna dijeta ima 1250 kalorija dnevno, a možete uživati u čokoladnom jutru, popodnevu i večeri i izgubiti težinu. Da li je to moguće?

Svi gledamo na čokoladu kao na zadovoljstvo ali sada je možete jesti tri puta dnevno i još uvek gubiti težinu! Jednostavno pratite čokoladnu dijetu dve nedelje i izgubite nekoliko kilograma.

Sama pomisao o čokoladi tera nas na trenutno razmišljanje o gomilanju kilograma. Ali postoje dobre vesti za ljubitelje čokolade – čokoladna dijeta.

Nova istraživanja su pokazala da nam uživanje u čokoladi može zaista pomoći da ostanemo vitki! Studija na Univerzitetu Kalifornija otkrila je da oni koji redovno konzumiraju čokoladu imaju manje masnog tkiva jer iako sadrži više kalorija od mnogih drugih namirnica, čini se da vaš metabolizam radi brže, sagorevajući masno tkivo koje bi inače moglo ostati.

Već dugi niz godina istraživanja su pokazala da čokolada ima brojne zdravstvene prednosti, koje uključuju smanjenje krvnog pritiska, održavanje kože glatkom, zaštitu od dijabetesa tipa 2 i smanjenje holesterola.

Zaista, nedavna studija sa Univerziteta u Kembridžu pokazala je da su ljudi koji su uživali u čokoladi svaki dan, za 29% imaju manju šansu da će imati moždani udar i 37% manje verovatno da će patiti od srčanih oboljenja od onih koji su je izbegavali većinu vremena.

Upravo su flavonoidi u kakao zrnu ključni sastojak čokolade, odgovorni za zdravstvene prednosti čokolade. Ovi flavonoidi (koji se takođe nalaze u čaju i crvenom vinu) deluju kao antioksidansi, koji pomažu da se očisti višak slobodnih radikala koji oštećuju ćelije.

cokoladna dijeta

Napomena

Po pravilu, što je veći sadržaj kakaa, ima više flavonoida i veće su zdravstvene prednosti. Tamna čokolada sa 70% kakaa sadrži pet puta više flavonoida od bele čokolade i duplo više od mlečne čokolade.

Po rečima nutricioniste Juliette Kellov svaki dnevni obrok treba da sadrži tamnu čokoladu (tokom dana pojesti oko 50 grama). U redu je sačuvati čokoladne poslastice između obroka ili za večeru ako želite.

Ona takodje naglašava:

Imajte dodatnih 300 mililitara obranog mleka svaki dan za tople napitke ili samo za piće. Pokušajte da pomešate sa 1 kašikom kakao praha i steviju (kao zaslađivač) da biste napravili topli čokoladni napitak.

Jedite obilje svežeg povrća u salati sa proteinskim obrocima (meso, mleko, jaja).

Izbegavajte rafinisane žitarice, biljna ulja i industrijsku hranu.

Pijte od 6 do 8 čaša vode dnevno jer vas čini sito i održava dobru hidrataciju organizma.

Zapamtite, možete konzumirati isključivo čokolade sa preko 70% kakao mase!


 

PREPORUČUJEMO: Paradajz dijeta

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI