Blistav osmeh i zdravi zubi

Blistav osmeh i zdravi zubi

Zdravi i beli zubi su nešto što bi svi voleli da imaju.  Te blistave osmehe i zube viđamo svuda, na televiziji, u bioskopima i na naslovnim stranama raznih časopisa. Glumci, pevači, voditelji, sve javne ličnosti imaju savršen osmeh.

Naravno da je većina poznatih ličnosti potrošila mnogo godina i puno para da bi dobila te neverovatne osmehe. Oni znaju da sjajan osmeh može stvoriti ili prekinuti karijeru, pa čak i emotivnu vezu. Svako od nas bi želeo da se smeška poput svog omiljenog glumca. Ali nisu svi rođeni sa divnim osmehom i jakim zdravim zubima. Postoji osnovna nega zuba, koju nikada ne smete zanemariti.

Svakodnevna nega zuba

Ona podrazumeva pranje zuba posle svakog obroka. Bez izuzetka, naravno osim ako niste u prilici, tačnije u gostima, na putu ili restoranu.

Unositi dovoljno kalcijuma kroz hranu

Što znači redovno piti jogurt, mleko, i jesti sir.

Jabuka za blistav osmeh

Praktikujte da redovno pojedete jednu jabuku dnevno sa korom, jer se na taj način jačaju desni.

Zaboravite na slane grickalice

Recite zbogom slanim grickalicama jer one oštećuju zubnu gleđ.

Crna kafa i crni čaj

Konzumiranjem crne kafe, kao i crnog čaja, može da izazove mrlje na zubima.

Pušenje

Opšte je poznato da pušenje negativno utiče na opšte zdravlje, a nikotin ostavlja žute mrlje.

Konac za čišćenje zuba

Odličan način da vaše zube oslobodite od naslaga koje nastaju nakon obroka, jeste konac za zube.

Soda bikarbona

Za odstranjivanje bakterija iz usta, pomoći će vam soda bikarbona.

zdravi i beli zubi

Izbeljivanje zuba

Iako nije preporučivo da izbeljujete zube svake nedelje, redovan odlazak kod vašeg stomatologa je poželjan kako biste imali blistav osmeh.

Samopouzdanje

Ako imate zdrave bele zube jednostavno će te se bolje osećati. Beli zubi i blistav osmeh dižu vaše samopouzdanje koje će te imati tako dugo dok se brinete o njima. U vašoj svakodnevnici nema ništa bolje od samopoštovanja.

Imati visok nivo samopouzdanja pomoći će vam u vašoj karijeri i u vašim ličnim vezama. I sami znate, kada nekoga prvi put vidite, ono što prvo primetite je osmeh.

Kada se smejemo drugi nas smatraju pristupačnim i pouzdanijim. Osmeh čini da izgledamo opuštenije i prirodnije. Sa zdravim zubima delujemo kao osobe koje se ne stide svog izgleda, jer ne dižemo ruku na lice dok se smejemo i ne sakrivamo osmeh.

Dakle, nema boljeg poklona koji možete dati sebi od zdravih zuba celog zivota. Ne odlažite odlazak kod stomatologa, ukoliko imate nekih problema sa zubima ili sa desnima.

Budite uporni i čekajte svoju osobu koju će te očarati svojim osmehom. A dok ne dođe taj dan, nastavite da perete svoje zube i pružite im maksimalnu negu i pažnju.


 

PREPORUČUJEMO: Pet načina da usporite proces starenja

Naše društvene mreže: Instagram | Facebook | Twitter

ZATVORI